پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/01/18

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

نکات کلیدی و مهم تغذیه در ماه مبارک رمضان از نظر کارشناس تغذیه بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره)دهدشت؛سمیرا کاظمی نژاد کارشناس تغذیه در خصوص تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان گفت :رژیم روزه داری در طول ماه رمضان باعث پایین آمدن سوخت و ساز فرد روزه دار می­ شود. در نتیجه مکانیسم ­های تنظیم کننده دیگری در بدن شروع به کار می­ کنند. در این شرایط از چربی موجود در بدن و رژیم غذایی بیشتر استفاده می­ شود. در این دوران میزان مصرف مواد غذایی در مجموع کمتر از حالت عادی بوده و برای حفظ سلامتی فرد کافی نمی باشد. بنابراین شخص روزه دار باید از یک رژیم غذایی صحیح و اصولی پیروی کند.

وی در ادامه افزود : تغذیه ی صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات ، به معنای رعایت دو اصل مهم یعنی تنوع و تعادل می باشد. تنوع به معنای استفاده از همه ی انواع گروه های غذایی است و تعادل بدین معنی است که از همه ی گروه های غذایی به مقدار کافی استفاده شود و از کم خوری و پر خوری پرهیز شود.

کارشناس تغذیه بیمارستان در خصوص نکات مهم در رژیم روزه داری تصریح کرد  :

 ۱-از غذاهای سرخ کرده ، چرب و شیرینی های مصنوعی پرهیز کنید.

2- مصرف نمک و ادویه جات را کاهش دهید تا از تشنگی جلوگیری شود.

3-نوشیدن آب کافی بین افطار و سحری ضروری است تا از کم آبی بدن جلوگیری شود.

۴- برای هضم بهتر وعده ها را کم حجم و سبک انتخاب کنید.

 ۵- در وعده های افطار و سحر از پرخوری پرهیز کنید و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه ک فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی هستند از مواد غذایی طبیعی مثل خرما ، کشمش ، انوع میوه استفاده شود. ۶- از نوشیدن بیش از اندازه ی چای در وعده ی سحری اجتناب نمایید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن ها نیاز دارد، می شود.

6-  روزه داران عزیز از مصرف زیاد تنقلات در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.